MILARDOVIĆ SE ČUDI

'Zašto se SDP-ovci boje? Pa nije Milanović bog'

15.04.2015 u 09:00

Bionic
Reading

'Koga se članovi SDP-a boje ako ne žele sudjelovati u razgovoru s predsjednicom? Zašto postoji strah istupanja članova SDP-a? Pa nije Milanović dragi bog da se njega treba bojati', kazao je politički analitičar Anđelko Milardović u emisiji Hrvatskog radija 'U mreži Prvog'

Komentirao je činjenicu da se ni predsjednik SDP-a Zoran Milanović niti njegovi stranački kolege još nisu oglasili o nedolasku na sastanak s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović. Slučaj je jedini komentirao ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, kazavši kako vjeruje da je predsjednica puno toga korisnog čula od šefa HDZ-a Tomislava Karamarka.


Milardović kaže da država nije ni Milanovićevo ni vlasništvo Kolinde Grabar Kitarović: Stvoren je osjećaj kao da živimo u dvije međusobno suprotstavljene države, to je shizofrena situacija. Iako u ustavnim člancima doista ne piše da Grabar Kitarović može sazivati ovakve sastanke kao predsjednica države, misli da je legitimno sazivanje jednog takvog razgovora o tome kako poboljšati situaciju. Očekuje da će se idući konflikt dogoditi oko proslave Oluje.

Komunikologinja Smiljana Leinert Novosel s Fakulteta političkih znanosti kaže da je tu riječ o nastavku komunikacijsikih sukoba koji traju od proglašenja Grabar Kitarović predsjednicom. Upozorava na jedno pitanje: ljudi će glasati za nekoliko mjeseci, kako oni vide ovu situaciju?

Tko je važniji, tko kome odgovara, tko će biti prvi? Cijelo vrijeme se nadmeću tko je više ili manje važan, to je kontraproduktivno i nikamo ne vodi. To govori o kratkovidnosti pojedinaca koji se tako ponašaju, zaključila je.