GUŽVA NA BATINI

Zašto je pod okriljem noći zatvoren granični prijelaz sa Srbijom?

30.06.2016 u 07:08

Bionic
Reading

Na graničnom prijelazu Batina zaustavljen je promet u srijedu navečer, uslijed čega se stvorila velika gužva, a na granici je zamijećeno pojačano prisustvo interventne policije. Razlog zatvaranja službeno nije bio pojašnjen. HRT javlja kako je bila riječ o prevenciji nove migrantske rute, dok Nova TV izvijestila da je riječ o postavljanju prepreka radi prevencije krijumčarenja

Zbog radova na mostu (DC 212) do daljnjega je za sav promet zatvoren granični prijelaz Batina, u Osječko-baranjskoj županiji, obavijestio je u srijedu navečer HAK na svojim internetskim stranicama i na Twitteru.


Kako su javile novinarske ekipe iz Osijeka HRT-u za Dnevnik 3 i Novoj TV za portal dnevnik.hr, pred granicom stoji desetak vozila čekajući prijelaz, ali ne znaju o čemu se radi niti im je itko u tom trenutku išta rekao zašto je prijelaz Batina zatvoren, i to s hrvatske, ali i srpske strane.

Službeni odgovor iz MUP-a novinari nisu uspjeli dobiti, a u međuvremenu su stigla i tri vozila interventne policije te se pojavila neslužbena informacija da se radi o postavljanju dodatnih prepreka radi prevencije krijumčarenja.