ARAPI TVRDE

Zaštitne plinske maske dijele se samo Židovima

29.08.2013 u 17:30

Bionic
Reading

Više od polovine Arapa koji žive u Izraelu nisu dobili gas-maske koje je vojska dijelila da bi zaštitila građane Izraela od mogućeg hemijskog napada iz Libana i Sirije, javlja agencija Anadolija

U pisanom priopćenju iz kabineta gradonačelnika En-Nasira, u kojem živi najveći postotak Arapa, navodi se kako je vojsci upućen zahtjev za otvaranje centara za distribuciju maski.Načelnik gradske općine Kefr Kasim Nadir Sarsur je rekao kako Arapi Kefr Kasima, Ummu'l-Fahma i drugih područja nisu mogli uzeti zaštitne plinske maske. On je istaknuo da izraelske vlasti vrše segregaciju društva te da se maske dijele samo Židovima.

Novine Yediot Ahronoth objavile su tekst u kojem se kaže da vojska nije otvorila centre za podjelu maski u mjestima u kojima žive Arapi.

Jučer je izraelska vojska započela dijeljenje besplatnih  plinskih maski za građane, u cilju zaštite od mogućeg kemijskog napada iz Libanona i Sirije ukoliko dođe do međunarodne vojne intervencije u Siriji. Vojska je maske dijelila u improviziranim centrima postavljenim u poštama i tržnim centrima. One koji imaju stare maske vojska je pozvala da ih zamijene za nove, sofisticiranije. Građani su pokazali veliki interes, a maske su mogli uzeti s osobni dokumentima.