krivotvorenje

Zaposlenik u servisu vozila lažnim evidentiranjem proizvoda oštetio poduzeće za 430 tisuća kuna

10.06.2019 u 14:04

Bionic
Reading

Zaposlenik jednog zagrebačkog servisa za vozila dulje od godine je potkradao to poduzeće lažno evidentirajući prodane proizvode i oštetio tvrtku za 430 tisuća kuna, ali je na kraju razotkriven, objavila je zagrebačka policija koja ga tereti za zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i čak 226 nedjela računalnog krivotvorenja

Osumnjičeni 42-godišnjak je od kraja 2016. do sredine kolovoza 2018. kao zaposlenik poduzeća u kojem je bio odgovorna osoba u radionici i servisu mijenjao nazive i brisao podatke u računalnom programu za izdavanje računa za prodane proizvode.

Pritom je uz pomoć osobne šifre za ulaz u računalni sustav poduzeća, umjesto stvarno prodanog proizvoda upisivao proizvode koji nisu prodani, omogućivši iznošenje neistinito napisanih proizvoda u računima iz skladišta.

Nakon toga je te iste proizvode prodavao trećim osobama, oštetivši poduzeće za oko 431 tisuću kuna što predstavlja vrijednost tih proizvoda, kažu u policiji koja je zaposlenika podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.