UHIĆENI DILERI IZ DUBRAVE

Zaplijenjeno devet kilograma heroina

09.04.2009 u 14:46

Bionic
Reading

Uhićenjem skupine krijumčara iz zagrebačke Dubrave policija je završila višemjesečnu akciju Ragusa u kojoj je zaplijenjeno gotovo devet kilograma heroina koji bi u uličnoj prodaji vrijedio oko tri milijuna kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija

ZAGREB - U akciji provedenoj na području cijele države zbog preprodaje ili posjedovanja heroina u posljednjih je nekoliko mjeseci uhićeno 26 osoba u dobi od 21 do 62 godine. Među uhićenima su i dvojica državljana BiH te jedan državljanin Kosova.

Uz 8,8 kilograma heroina policija je u pretragama stanova i automobila pronašla još kilogram i pol paracetamola i analgopiretika namijenjenih povećavanju heroinske mase, zatim pištolje, streljivo, krivotvorene novčanice te novac zarađen preprodajom droge.

Od 26 osumnjičenih 19 ih je prijavljeno zbog krijumčarenja i preprodaje, a sedam zbog posjedovanja heroina.

Njih 14 već je evidentirano zbog zlouporabe droga, a neke od osumnjičenika policija je tijekom akcije tajno pratila i prisluškivala telefonske razgovore.

U policiji kažu da je sva zaplijenjena droga trebala biti preprodana na području Hrvatske, odnosno da nije bila namijenjena krijumčarenju u ostale zemlje.