'PALI' I PROVALNICI

Zaplijenjeno 37 kg marihuane i prijava za sedam dilera

25.03.2013 u 12:40

Bionic
Reading

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke u suradnji s PN Uskokom te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje sedam državljana RH starih između 22 i 48 godina i zaplijenili ukupno 37 kg marihuane vrijedne oko 600 tisuća kuna.

Organizator, 48-godišnji državljanin RH, 44-godišnjak i još jedan 48-godišnjak privedeni su pritvorskom nadzorniku, a 4 osobe su ranije uhićene i već se nalaze u Istražnom zatvoru.

USKOK-u je protiv 48-godišnjeg organizatora podnesena kaznena prijava zbog zločinačkog udruživanja u neovlaštenoj proizvodnji i prometu drogama, a protiv ostalih pripadnika zločinačkog udruženja, zbog sudjelovanja u neovlaštenoj proizvodnji i prometu drogama.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke proveli su i kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog osnova sumnje da je provalio u 15 i pokušao provaliti u 4 stana.

Osumnjičeni je od 31. siječnja do 15. veljače provaljivao u stanove iz kojih je ukrao fotoaparate, prijenosna računala, mobitele, novac i nakit, a šteta je oko 100 tisuća kuna.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog osnova sumnje da je od 4. studenog 2012. do 14. ožujka ove godine, uz prijetnju plastičnim pištoljem opljačkao 10 sportskih kladionica na području Zagreba. Šteta je oko 44 tisuće kuna, a osumnjičeni je sproveden u zatvor u Zagrebu.