U VODNJANU

Zaplijenjena dva kilograma marihuane

28.10.2011 u 13:19

Bionic
Reading

Istarska policija uhitila je u Vodnjanu 40-godišnjeg državljanina Makedonije, inače stranca sa stalnim boravkom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom – zlouporabe opojnih droga

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Puli, državljanin Makedonije pretražen je te je kod njega pronađena PVC vrećica sa suhom zelenom biljnom materijom to jest marihuanom, ukupne težine oko 52 grama, a pretragom stana kojim se koristi otkriveno je još oko 2 kilograma.

'U nastavku kriminalističkog istraživanja, pretražena je obiteljska kuća u kojoj boravi, u Trgovačkoj ulici u Vodnjanu. Prilikom pretrage, u kući su pronađeni predmeti koji se dovode u svezu sa spomenutim kaznenim djelom, i to tri paketa i vrećica sa sadržajem suhe zelene biljne materije, ukupne težine oko dva kilograma, manja PVC vrećica s istom materijom, težine oko 11 grama, PVC vrećica s bijelom praškastom i grumenastom tvari, težine oko dva grama te dvije digitalne vage', izvijestila je PU istarska, dodajući da je zaplijenjena droga bila namijenjena pulskom tržištu.

Državljanin Makedonije jučer je, u 14,25 sati, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske. Procjenjuje se kako bi vrijednost oduzete mu droge u uličnoj prodaji dostigla cijenu od oko 50 tisuća kuna.