AKCIJA ZADAR II

Zaplijenjena dva i pol kilograma heroina, uhićeno više osoba

23.06.2009 u 11:50

Bionic
Reading

Policija je u Ravnateljstvu u Zagrebu u podne na konferenciji za medije izvijestila o akciji Zadar II u kojoj je zaplijenjeno od 2,4 kilograma heroina vrijednog 900 tisuća kuna

Vrijednost zaplijenjene droge je oko 900 tisuća kuna i bila je namijenjena većinom zadarskom narkotržištu, rečeno je. Operacija je izvedena u petak, 19. lipnja, a u njoj su sudjelovali policajci Odjela kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u suradnji s kolegama iz više policijskih uprava, Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala i policijom Disktrikta Brčko.

Uhićeni su 20. lipnja privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu. Policija je osumnjičene pratila od travnja na području više policijskih uprava. Droga je krijumčarena u motociklu Suzuki s posebnim pretincem koji je policija također zaplijenila, rekao je Tihomir Kralj, načelnik nedavno utemeljenog Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Kralj je, odgovarajući na pitanja novinara, opovrgnuo da ova praćenja kriminalaca imaju bilo kakve veze s medijskim napisima o navodnom razgovoru jednog člana Vlade s osobom iz kriminalnog miljea.

Kako prvooptuženi u ovoj akciji živi na području Brčkog, policija Disktrikta Brčko se aktivno uključila u akciju i nakon pretresa kuće prvooptuženog zaplijenila još oko 98 grama heroina i manje količine kokaina i marihuane, oko 48.00 eura, 3.500 konvertibilnih maraka i drugih deviza te 38 novčanica, najvjerojatnije krivotvorenih, po sto eura, izvijestio je šef policije Distrikta Brčko, Goran Luić.

On je istaknuo da je Brčko grad u kojem ima godišnje oko 30 slučajeva zapljene droga te da je taj grad tranzitno mjesto za distribuciju droge prema Hrvatskoj i Europi.