PODRŠKA PLENKOVIĆU

Zamjenik pomoćnika državnog tajnika Yee susreo se s Pupovcem

06.03.2017 u 22:49

Bionic
Reading

Iz Srpskog narodnog vijeća (SNV) priopćeno je u ponedjeljak navečer da se zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a za europske i euroazijske poslove Hoyt Brian Yee susreo u Zagrebu s predsjednikom SNV-a i saborskim zastupnikom Miloradom Pupovcem te s njegovim suradnicima

Kako je izjavio Pupovac, sastanak s Hoyt Yeeom bio je vrlo sadržajan i važan za djelovanje institucija Srba u Hrvatskoj i njihovih predstavnika, kao i za suradnju s hrvatskom Vladom, navodi se.  

"Razgovarali smo o problemima govora mržnje, o proizvođenju diskriminacije, poticanju na nasilje i o opasnim historijskim revizionističkim trendovima koji su prisutni u našem društvu. Upoznali smo ga i s elementima našeg izvještaja o istoj temi koji će javnosti biti predstavljen u utorak", rekao je Pupovac.  

"Usuglasili smo se i da je neophodno da se nastavi pružati podrška Vladi Andreja Plenkovića i da se intenziviraju razgovori o načinu kako da se otklanjaju atavizmi prošlosti, pojave govora mržnje, ekstremizma i kako da to prestane biti glavna stvar u odnosu prema manjinama, posebno prema srpskoj. Bilo je riječi i o nužnosti fokusiranja na konkretna pitanja koja čekaju svoja rješenja, kao što su povratak izbjeglica, stambeno zbrinjavanje, obnova kuća ili ostvarivanje prava na obrazovanje i suradnja sa zemljama u regiji", izjavio je Pupovac, navodi se u priopćenju  SNV-a.