božo petrov:

'Žalosno je da se ovo događa nakon što je Vrdoljak 50 puta rekao da neće s HDZ-om'

07.06.2017 u 20:33

Bionic
Reading

Gost Dnevnika Nove TV bio je šef Mosta Božo Petrov koji je komentirao dogovor HDZ-a i HNS-a oko saborske većine

Podsjetio je da su u Mostu govorili da je takav dogovor vrlo izvjestan, s obzirom na informacije koje su dobivali o tome kroz saborske hodnike, s druge strane i od ljudi koji su bliski HNS-u, odnosno od Ivana Vrdoljaka.

'I onda je sada stvarno žalosno ovo nakon mjesec i pol dana što je Vrdoljak barem 50 puta rekao da nema šanse da ide u koaliciju s HDZ-om da se sada događa da se HNS lomi po pola upravo iz tog razloga što on pošto-poto želi u koaliciju s HDZ-om', rekao je Petrov.

Upitan kako gleda na taj dogovor, Petrov je odvratio:

'Što reći, u slučaju kada Andrej Plenković, kaže da zbog nekolegijalnosti raskida suradnju s nama jer nismo podržali ministra financija Zdravka Marića, a onda u roku od mjesec dana ide u suradnju s onima koji su inicirali opoziv Zdravka Marića. To je izraz kolegijalnosti. Mislim da je dovoljno svim ljudima, da znaju što se događa, kao što sam rekao na početku, priča oko Zdravka Marića bila je samo jedan od razloga zbog čega njima Most nije bio tolerantan'.

Zaključno, na pitanje je li dogovor HDZ-a i HNS-a dobar za Hrvatsku, Petrov je rekao:

' Žalosno je da završite priču s ljudima, s Mostom koji stvarno želi stabilnost bez korupcije i da idete s onima koji su apsolutno sve svoje riječi pogazili. I Andrej Plenković i Ivan Vrdoljak, i onda oni pričaju o stabilnosti. Mi smo prije mjesec i pol dana tražili da se završi farsa'.