kolona sjećanja

Zajednica utemeljitelja HDZ-a: Penava ne razumije pojam domoljublja

27.10.2023 u 15:24

Bionic
Reading

Zajednica utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Vukovar poručila je u petak kako je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava svojim današnjim predstavljanjem plakata i slogana obilježavalja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. pokazao kako ne razumije pojam domoljublja

"Svojim ničim izazvanim istupom i porukama uoči tog dana nominalno prvi čovjek grada Vukovara danas je postao zadnji. Naravno da u Vukovar neće doći nitko tko ne poštuje sve postrojbe pobjedničke hrvatske vojske, osim ako tamo ne dođe Penavin prijatelj Zoran Milanović. A nismo čuli da je išta poručio predsjedniku države, koji je rekao da ploču s imenima poginulih HOS-ovaca treba baciti u smeće, a upravo njegovim tragovima Penava hoda otkada je skrivečki, gotovo pod okriljem mraka (istog onog pod kojim je Milanović postavljao ćirilične ploče) postao predsjednik Domovinskog pokreta", poručuju.

Ocjenjuju kako Penavina politika "glavinjanja" poprima sve ozbiljnije razmjere.

"Pa ako Penava misli da je na „razini zadatka“, a tako su ga predstavili oni koji su ga postavili na čelo „Domovinskog pokreta“, bilo bi dobro da kaže tko mu daje zadatke i s kojim ih ciljem on izvršava", navodi se.

Podsjećaju kako je s razlogom hrvatska Vlada predložila uvođenje državnog blagdana naziva „Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata” i „Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje”.

"Penava je u rujnu 2022., nakon što je utvrđeno da je održavao na životu stranku koja je nosila njegovo ime iako je već bio „izabran“ za predsjednika Domovinskog pokreta zahvaljujući tome iz državnog proračuna dobio 240.000 kuna više, na pitanje je li to domoljubno odgovorio: "Domoljublje je jako širok i relativan pojam.“ Ipak, nismo očekivali da će taj pojam, kojeg očito ne razumije, rastegnuti do neslućenih granica kao što je to napravio svojim porukama - uoči dana kada cijela Hrvatska odaje počast, poštovanje i pijetet prema svim žrtvama velikosrpskih koljača u našem gradu", navodi se u priopćenju za javnost.