HSP O GEJ PARADI

'Zagrepčani, ne idite na kavu i na ulice!'

17.06.2011 u 13:06

Bionic
Reading

Zagrebački HSP pozvao je građane Zagreba da neizlaskom na ulice i neodlaskom na kavu isprazne centar grada i tako pokažu svoje neslaganje s održavanjem Povorke ponosa

U priopćenju odaslanom medijima, HSP poziva građane da se 'u periodu održavanja parade sklone s ulica kojima će povorka proći, da isprazne ulice i trgove, da se maknu s terasa kafića te da im ne daju pažnju da bi parada mogla proći mirno i bez nasilja praznim ulicama i trgovima'.

'Pozivamo sve da svojim neizlaženjem na ulice, te uskraćivanjem toliko željene pažnje koja je sudionicima povorke potrebna, pokažu da je Zagreb civilizirani grad, no da je Zagreb ujedno i grad kojem je stalo do određenih vrijednosti. Posebno bismo ovaj poziv uputili roditeljima te ih zamolili da u periodu održavanja povorke sklone svoju djecu s mjesta događanja te da im onemoguće gledanje ovog kršenja tradicionalnih hrvatskih kršćanskih i moralnih vrijednosti', poručuje ZG HSP.

U pozivu koji potpisuje Siniša Šukunda, HSP izjavljuje da se slaže da svi trebaju imati jednaka prava, pa tako i pravo na šetnju ulicama grada, no da se zalaže i za to da 'manjine ne smiju svojim ponašanjem, stavovima i akcijama ucjenjivati i terorizirati većinu'.