lice s tjeralice

Bjeguncu Ivoru I. optuženom da je silovao pse, a koji radi u Europskom parlamentu, u ponedjeljak presuda

10.09.2021 u 17:30

Bionic
Reading

Bjeguncu s tjeralice Ivoru I. (45), optuženom da je seksualno zlostavljao svoja dva psa i razmjenjivao zoofilske sklonosti u virtualnom svijetu s istomišljenicima, u ponedjeljak će, tjedan dana pred zastaru, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu biti izrečena prvostupanjska presuda

Na presudi Ivor I., inače zaposlenik Europskog parlamenta, koji se već duže vrijeme nalazi na bolovanju te je nedostupan hrvatskim organima progona ali i belgijskoj policiji koja ga pod nerazjašnjenim okolnostima nikako ne uspijeva pronaći, najvjerojatnije neće pojaviti, javlja Jutarnji list.

Tijekom sudskog postupka Ivor I. je mijenjao odvjetnike, a s obzirom na to da su neki poduzeli sve moguće radnje da predmet 'otjeraju' u zastaru, pritom ishodujući odgode, sud mu je bio primoran odrediti i odvjetnike po službenoj dužnosti kako bi se rasprave u njegovoj odsutnosti mogle odvijati.

Za razliku od suda i policije koje izbjegava, Ivor I. je u kontaktu sa svojim odabranim braniteljima. Uz Borisa Vinčića, angažirao je i Ivana Oreškovića kojem je nedavno potpisao punomoć na daljinu. I upravo potonji je u sudnici predložio saslušanje osam svjedoka povezanih s veterinarskom strukom, kao i da se iz spisa izdvoje nezakoniti dokazi poput zapisnika službe veterinarske inspekcije te posebice “nalaz i mišljenje tzv. vještaka Tatjane Obradović na kojem se ponajviše temelji optužnica”.

Većinu svjedoka predložio je na okolnost da opišu stanje sad već pokojnog psa, pa i da je pas imao oštećenja na koži.No, sutkinja Jasna Zoretić Rendulić sve je dokazne prijedloge odbila pritom napomenuvši kako će sve biti detaljno obrazloženo u presudi.