BIZaran POTEZ

Zagrebačko sveučilište zbog izjave tuži studenta, traže 20 tisuća kuna

11.12.2017 u 21:38

Bionic
Reading

Sveučilište u Zagrebu, zastupano po rektoru Damiru Borasu podnijelo je tužbu protiv Luke Kovača, studenta Hrvatskih studija. Tužba je podnesena Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, javlja HRT

U tužbi se, prenosi HRT, navodi kako je Kovač 2. studenog 2017. dao izjavu novinarima Hine, a u vezi s provalom u prostorije Studentskog zbora i studentskih udruga na Hrvatskim studijima.

Izjavio je 'kako ne može sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali kako postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak Uprave studija na studentske udruge.'

Navedenom izjavom, tužitelja, odnosno Sveučilište u Zagrebu javno se izdvaja i proziva kao mogućeg organizatora ili pak počinitelja kaznenog djela protiv imovine. 'Šteta koja je nastala tužitelju očituje se u povredi ugleda, časti, dobrog glasa i imena', stoji između ostalog u tužbi protiv studenta.

Sveučilište u Zagrebu traži od Kovača i naknadu štete od 20.000 kuna.

Upitan za komentar Luka Kovač je rekao kako je šokiran ovom tužbom, te se za sve ostalo vezano za nju mora savjetovati s odvjetnikom. Rektor Damir Boras nije bio dostupan za izjave.

  • +18
Povorka povodom inauguracije Damira Borasa, novog rektora Sveučilišta u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec