NACIONALNI PROJEKT

Zagrebački zastupnici podržali gradnju dječje bolnice u Blatu

 • Autor: Z. K./Hina
 • Zadnja izmjena 13.09.2018 19:44
 • Objavljeno 13.09.2018 u 19:44
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su jednoglasno prihvatili zaključak o sklapanju Okvirnog sporazuma između Grada Zagreba i Vlade o suradnji na pripremi projekta "Izgradnja nacionalne dječje bolnice" u Blatu

Nakon što je Vlada na sjednici lani imenovala Povjerenstvo za osiguranje adekvatne infrastrukture za provođenje kliničke pedijatrijske skrbi u Zagrebu, zaključeno je da je nužno izgraditi novu nacionalnu dječju bolnicu, koja bi objedinila sadašnje neodgovarajuće prostorne kapacitete Klinike za dječje bolesti Zagreb i dijela pedijatrijskih kapaciteta drugih bolnica u Zagrebu.

Novom nacionalnom dječjom bolnicom želi se postići koncentracija vrhunskih stručnjaka i visokosofisticirane medicinsko-tehničke opreme te time preduvjeti za pružanje najsloženijih oblika zdravstvenih usluga te visoku kvalitetu zdravstvene zaštite, stoji u obrazloženju odluke.

Ministarstvo zdravstva je imenovalo radnu skupinu za osmišljavanje, upravljanje i koordinaciju projekta realizacije rješenja pitanja kliničke pedijatrijske skrbi u Zagrebu koja je donijela zaključak da je žurno potrebno izraditi projektni zadatak za studiju izvodljivosti.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguralo je 37 milijuna kuna (85 posto ukupnog iznosa od 42,5 milijuna kuna) za tehničku pomoć i 15. lipnja raspisalo poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za pripremu strateškog projekata. Predmet poziva je dodjela bespovratnih sredstava Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020." za pripremu strateškog projekata izgradnje nacionalne dječje bolnice u Zagrebu, a prijava Ministarstva zdravstva za tu namjenu je u pripremi.

 • +11
 • +8

Sveučilišna bolnica Blato - 30 godina poslije

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Dogovoreno je da za izgradnju nove Nacionalne dječje bolnice na lokaciji Blato na parceli nije potrebna studija predizvodljivosti, već je dostatna studija izvodljivosti, nakon koje slijedi idejno rješenje, a potom izvedbeni projekt.

Odnosi između Republike Hrvatske i Grada Zagreba u pogledu osiguravanja parcele na lokaciji Blato za izgradnju nove Nacionalne dječje bolnice, pored postojeće zgrade nedovršene sveučilišne bolnice, odnosno davanja prava građenja, kao i drugi međusobni odnosi Hrvatske i Zagreba, regulirat će se posebnim ugovorima.

PRVI KVADRAT IZDVAJA

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 3

Prikaži sve
 • samostalan

  13.09.2018 20:42

  Vidjet cemo I to

 • nicola

  14.09.2018 11:42 1 odgovora

  Fenomenalno! ...

 • nicola

  14.09.2018 11:44

  Ili Rojs-ovom "besplatnom" gradnjom autoputeva,..

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi