RASELJENA STUDENTSKA POLIKLINIKA

Zagrebački studenti u potrazi za liječnicima

27.01.2012 u 11:49

Bionic
Reading

Studentska poliklinika, kod 'džamije', koja je prošlog mjeseca zatvorila svoja vrata jer joj je istekao najam koji je imala kod vlasnika zgrade, HAZU-a, kod 'džamije' u središtu grada, i koja je brojila tridesetak liječničkih ordinacija, raseljena je na više lokacija po gradu

Posljednjih je tjedana nastala poprilična pomutnja kod pacijenata koji su tamo imali svoje kartone, i to oko toga tko je kamo pripao, odnosno gdje je njegov liječnik odselio i isplati li mu se sada uopće više ostati kod istog liječnika, ako je ovaj, primjerice, odselio na drugi kraj grada.

Na vratima bivše poliklinike izmjene, odnosno alokacije liječnika koji su do sada radili na Trgu žrtava fašizma, objavljene su, uz napomenu da će se sva dežurstva do daljnjega obavljati u Domu zdravlja u Runjaninovoj ulici.

Liječnici su se iz poliklinike kod 'džamije' većim dijelom raselili u bližu okolicu, po centru grada, redom u Vrbanićevu 6 preselile su se doktorice Lauc i Čilić, u Martićevu preselile su se doktorice Ević, Kučan, Sosa-Ljevar, Jadrešič i Vucelić, a doktor Hrvoje Uremović je u ulici Kneza Borne.

Ginekolozi, doktor Topalović i doktorica Stepanić, preselili su se u Mirogojsku. Što se stomatologa tiče, u Martićevu su se odselili i doktorice Antunović, Lelas, Biondić-Ević, Ivanišević, Glamuzina, Stolić, Molnar, Vukušić te Đerek, a doktor Burigo preselio je na Kruge 44.

Svi ovi liječnici i stomatolozi i dalje rade u svojim dosadašnjim smjenama osim doktorice Ružice Lauc koja je promijenila smjenu i radi parnim datumima ujutro, a neparnim poslijepodne.

'Ono što je najvažnije za pacijente jest to da su telefonski brojevi ostali isti, tako da svog liječnika i dalje mogu nazvati', kazala je doktorica Lauc.