ISPRED ISTANBULA, ATENE...

Zagrebački restorani po kvaliteti drugi u Europi

12.09.2013 u 20:33

Bionic
Reading

Turistička zajednica Grada Zagreba priopćila je da je glavni grad u kolovozu 2013. posjetilo 97.697 posjetitelja koji su ostvarili 149.248 noćenja što je u odnosu na prošlu godinu rast od 16 posto u dolascima, a 12 posto u noćenjima

'Stranih gostiju bilo je 89.944, a ostvarili su 135.372 noćenja, što je porast od 17 posto u dolascima te 16 posto u noćenjima. Najviše gostiju stiglo je iz: Italije, Španjolske, Njemačke, Francuske te Velike Britanije'stoji u priopćenju.

Uz porast dolazaka i noćenja koje glavni grad Hrvatske bilježi iz mjeseca u mjesec, Zagreb je ovih dana dobio i još jedno priznanje. Naime, nizozemski blog Stedentripper.com objavio je listu 10 europskih gradova s najboljim restoranima. Na toj se listi našao Zagreb na drugom mjestu, odmah iza Krakova, ostavivši iza sebe gradove kao što su: Istanbul, Porto, Riga, Tallinn, Atena, Budimpešta i mnogi drugi.

Stedentripper.com, stoji u priopćenju, prikupio je tri milijuna komentara s popularnih stranica sa savjetima za putovanja TripAdvisor i Yelp, a analizirane su ocjene restorana iz 160 europskih gradova, uzimajući u obzir odnos cijene i kvalitete, ugođaj te uslugu.

'Turistička zajednica grada Zagreba izuzetno je zadovoljna postignutim rezultatima koji iznova potvrđuju da je Zagreb (kako zbog svoje kulturne i turističke ponude, tako i zbog raznih kongresa, sportskih događanja, koncerata, poslovnih skupova itd.) postao nezaobilazno turističko odredište, atraktivno posjetiteljima tokom cijele godine.'