HNS OCJENJUJE

'Zagrebački holding je potpuni promašaj'

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 17.03.2009 14:13
  • Objavljeno 17.03.2009 u 14:10
Dragan Kovačević i Radimir Čačić

Dragan Kovačević i Radimir Čačić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Jakov Prkić

HNS je predstavio svoju viziju upravljanja poduzećima u vlasništvu Grada Zagreba, dok su Zagrebački holding nazvali 'društvom bez smisla' i 'potpunim promašajem'

Po riječima gospodarskog stratega HNS-a Dragana Kovačevića, postojeći je način upravljanja donio povećanje cijena komunalnih usluga, bez jasne vizije o poboljšanju kvalitete usluga.

U okviru svog programa restrukturiranja, HNS-ovci predlažu monistički tip upravljanja društvom, te strateško upravljanje imovinom novonastalog gradsko-komunalnog gospodarstva.

U tom smislu, kako je rečeno, trebalo bi na periferiji grada izgraditi manji velesajam i kongresni centar, privatizirati Gradske ljekarne i AGM, Remizu preseliti na periferiju, te angažirati sve resurse u dobivanju novih poslova koji nisu vezani samo za Grad.

Na čelu novog Gradsko-komunalnog gospodarstva d.o.o. bila bi uprava sa maksimalno 11 članova, a strateške bi im funkcije bile planiranje i kontroling, upravljanje financijama, te tehničko-tehnološko upravljanje.

U financiranju projekata koje predlaže HNS trebalo bi se okrenuti predpristupnim i pristupnim fondovima EU.

Trenutna gospodarska politika Grada postala je trgovačko-skladišna ekonomija, kojoj je glavni cilj poljoprivredno zemljište pretvoriti u profitabilno, te ga prodati po visokoj cijeni, ustvrdio je Kovačević.

Po njegovoj ocjeni, gospodarska politika Zagreba je pred krahom, pa stoga on kao glavnu antirecesijsku mjeru u Gradu predlaže promjenu postojeće uprave i načina upravljanja Gradom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi