240 UDRUGA I USTANOVA

Zagrebački holding donirao 5 milijuna kuna

18.03.2009 u 21:40

Bionic
Reading

Zagrebački holding ove će godine projekte 240 udruga i ustanova pomoći s oko pet milijuna kuna, priopćeno je danas iz Holdinga

ZAGREB - Povjerenstvo za dodjelu donacija te je projekte odabralo između 1188 zahtjeva za donacijom i prijedlog dostavilo Upravi Zagrebačkog holdinga. Navodi se da su jednoglasnom odlukom izabrani projekti ocijenjeni društveno najkorisnijima, uz napomenu da su svi pristigli projekti zaslužili potporu, ali je nisu mogli dobiti zbog ograničenih financijskih sredstava.

Na svojim internetskim stranicama Holding objavljuje popis svih dobitnika donacija za 2009. iz područja umjetnosti, humanitarnog djelovanja, kulture, obrazovanja i sporta.

Iz područja umjetnosti donaciju je u ukupnom iznosu od gotovo 662 tisuća kuna dobilo 25 subjekata, a najveći iznos od 51,5 tisuća kuna dobila je udruga "Osvit" koja provodi profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida.

Iz područja humanitarnog djelovanja nešto više od milijun kuna dobilo je 47 subjekata, a najveći iznos od po 60.000 kuna dobili su Zaklada Ana Rukavina i Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet.

Iz područja kulture 44 udruge dobile su oko 847 tisuća kuna, a najveći iznos od 40 tisuća kuna dobio je Dramski studio slijepih i slabovidnih "Novi život".

Iz područja obrazovanja donaciju je dobilo 77 subjekata u ukupnom iznosu većem od 1,38 milijuna kuna, a najvišu donaciju od 50 tisuća kuna dobila je zagrebačka Prehrambeno tehnološka škola.

Iz područja sporta oko milijun kuna dobilo je 47 subjekata, a najveće donacije od po 70 tisuća kuna dobili su TK (Teniski klub) Zlatni reket iz Zagreba i Konjički klub Karoca Zagreb.