11 amandmana

Zagrebački HDZ: U rekordnom proračunu od gotovo 2,2 milijarde eura nevjerojatno je da ima malo projekata u interesu običnih ljudi

  • Autor: B. R./Hina
  • Zadnja izmjena 02.12.2022 14:26
  • Objavljeno 02.12.2022 u 14:26
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Zagrebački HDZ ocijenio je u petak kako u prijedlogu gradskog proračuna za 2023. nedostaje projekata od interesa građana, pa je podnio 11 amandmana u vrijednosti 17,5 milijuna eura

“Na ovako rekordan proračun od gotovo 2,2 milijarde eura, nevjerojatna je informacija koliko ima malo projekata u interesu običnih malih ljudi”, istaknuli su iz Gradskog odbora HDZ-a u priopćenju.

Navode da su zbog toga podnijeli 11 amandmana u vrijednosti 17,5 milijuna eura, odnosno 0,8 posto predloženog proračuna za 2023. godinu, o kojemu će Gradska skupština raspravljati na sjednici sljedećeg tjedna.

Među ostalim, iz gradskog HDZ-a predlažu da se povećaju sredstva za podzemne i nadzemne spremnike namijenjene novom prilagodbi novom sustavu prikupljanja komunalnog otpada, ali i za neke konkretne projekte, poput igrališta u Klaićevoj, produženja Branimirove ulice, izradu studija za Jarunski most, rekonstrukcije Slavonske avenije.

Uz to, smatraju i kako bi se trebao povećati iznos božićnice i uskrsnice nezaposlenim braniteljima te iznos namijenjen medicinskoj rehabilitaciji te populacije.

“Ako je Vlada osigurala čak 8 milijardi kuna za zaštitu standarda građana Zagreba te omogućila Zagrebu znatno povoljnije cijene energenata, zašto gradonačelnik Tomašević i trenutna gradska vlast nisu više okrenuti prema svojim građanima u ovoj neviđenoj krizi?” pitaju u HDZ-u.

Poručuju i da će se, ako vladajuća koalicija prihvati te amandmane, povećati vrijednost ovog proračuna za građane.