OPTUŽNICA PROTIV BLAŽEVIĆA

Zagrebački bombaš bombu bacio i ispred Horvatinčićevog restorana?!

06.04.2013 u 09:18

Bionic
Reading

Kontroverzni Vojislav Blažević (53), u zatvorskoj bolnici čeka suđenje za prva dva bombaška napada u Zagrebu. Od svojega uhićenja početkom siječnja štrajka glađu, a jedino što je rekao je da nije kriv za dvije detonacije. Na sva ostala pitanja ne želi odgovarati.

Međutim, četvoromjesečna istraga policije i Državnoga odvjetništva prikupila je protiv njega vrlo solidne dokaze. Prije svega riječ je o tragovima TNT-a pronađenima na dva mjesta u automobilu kojim se Blažević koristio i to na tepihu prtljažnika i sjedalu suvozača.

Troje mladih koje je te večeri čekalo noćni autobus, a jedna od njih, maloljetna L.M., vidjela je i da Blažević najprije na leđima nosio veliku crnu sportsku torbu, da bi se zatim udaljio te vratio bez torbe, piše Jutarnji list


No, posve nove momente u inače vrlo čudnoj Blaževićevoj biografiji, policiji su iznijeli njegovi poznanici koji ,pak, tvrde da Blaževićevo 'koketiranje s eksplozivom' nije nikakva novost. Jedan od njih poznaje Blaževića još s početka devedestih. 'Negdje 1992. ili 93. Blažević mi je rekao da je nedavno bacio ručnu bombu na travnjak ispred restorana Babilon Tome Horvatinčića. Kasnije sam doznao da je Blažević imao nekih neračišćenih problema sa Horvatinčićem'.

'Vojo je lud. Kad smo mu rekli popni se na električni stup on bi bio i napravio bez razmišljanja. On je osoba sklona adrenalinu, a odluke donosi 'kako mu dođe', ispričao je istražiteljima Blaževićev poznanik.