OVOGODIŠNJI REKORD

Zagrebačka policija zaplijenila 4 kilograma kokaina

08.06.2013 u 14:17

  • +3

Press konferencija povodom zapljene kokaina

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić

Bionic
Reading

Zagrebačka policija zaplijenila je gotovo četiri kilograma kokaina, što je najveća ovogodišnja zaplijena ilegalnog "bijelog praha", doznaje se u policiji.

Vrijednost kokaina koji su u Hrvatsku unijela dvojica srbijanskih državljana, starih 38 i 42 godine, u prodaji na veliko iznosi oko 1,2 milijuna kuna, dok bi miješanjem s raznim tvarima u prodaji na malo cijena dostigla i iznos od preko 2,5 milijuna kuna.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj ističu kako je, nakon dogovora dvojice krijumčara, drogu u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Bregana u utorak, 4. lipnja, prošvercao 42-godišnji državljanin Srbije u prerađenom prostoru prtljažnika "opel astre" srbijanskih registracija.

Drogu je potom predao 38-godišnjem državljanu Srbije, koji je 3.795 grama kokaina u garaži poslovno stambene zgrade u zagrebačkom naselju Špansko prebacio u prtljažnik svog "golfa".

Dva dana kasnije u večernjim satima 42-godišnjak je s ispražnjenom "astrom" krenuo prema Bregani, gdje ga je zaustavila policija. Iako nije pronašla drogu u prtljažniku je otkrila "skrovište" što je bio dovoljan razlog za uhićenje.

U noći s četvrtka na petak uhićen je i 38-godišnjak, koji je pronađen u naselju Špansko. Temeljem sudskog naloga policija mu je pretražila automobil, pronašla četiri paketa kokaina i odvela ga u postaju.

Policija ističe da je pronađena droga bila namijenjena hrvatskom narko tržištu. Neslužbeno se doznaje da su krijumčari kokain nabavili u Nizozemskoj, i da ih je policija nadzirala gotovo mjesec dana.

Uhićeni krijumčari su nakon kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje droge.