ĐURO DEČAK TVRDI:

'Zagrebačka policija raspitivala se o Turudiću'

Bionic
Reading

Djelatnici zagrebačke policije raspitivali su se o Ivanu Turudiću, provjeravali što je radio u Domovinskom ratu i je li zapadao u kakve probleme u mladenačkim danima. Tvrdi to Đuro Dečak, bivši HDZ-ov zastupnik i nekadašnji zapovjednik virovitičke 127. brigade, piše Slobodna Dalmacija

Dečak, piše Slobodna Dalmacija, tvrdi da ga je zvala zagrebačka policija i pitala o Ivanu Turudiću kao dragovoljcu Domovinskog rata, o tome ima li saznanja o njegovu mladenačkom životu.

'Sjećam ga se dobro, bio je hrabar dečko, ne neki salonski branitelj. Prošao je prave bitke. Koliko je meni poznato, vodio je uredan privatni život. I danas smatram da je, što se sudstva tiče, pravi čovjek na pravom mjestu', zaključuje Dečak.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, nakon intervjua u kojem je žestoko iskritizirao premijera Zorana Milanovića, Turudić je ustvrdio da ga prate i prisluškuju te da su mu to rekli 'ljudi iz policije'.

Policija je na te navode odmah reagirala, rekavši da Turudić nije bio predmetom kriminalističkog istraživanja koje je policija provodila ili provodi.