konferencija za medije

Zagrebačka policija priznala propuste u slučaju oca koji je pretukao kćer

18.02.2019 u 14:36

Bionic
Reading

Zagrebačka policija u ponedjeljak je održala konferenciju vezano za slučaj pretučene djevojčice i priznala kako je bilo propusta u komunikaciji između operatera i šefa smjene

'Bilo je malih propusta u komunikaciji operatera i šefa smjene u PP-u na dežurstvu. Njihova komunikacija u cilju prikupljanja što boljih informacija nije prouzročila, odnosno nije zaustavila daljnje postupanje policije', rekao je voditelj operativno-komunikacijskog centra Stipe Mandić te dodao kako se trude ukloniti te propuste, ali prijave građana nisu uvijek temeljite zbog uznemirenosti, prenosi 24 sata.

Navodi kako su odmah nakon prve dojave počeli tražiti počinitelja, a poslije dojave susjeda da je riječ o obiteljskom nasilju poslali su policajce na adresu u Pešćenici te su 14 minuta nakon dojave uhitili nasilnika koji je izazvao i prometnu nesreću.

'Obiteljsko nasilje izaziva veliku pozornost javnosti, a koristimo sve resurse da se nasilje smanji i da se počinitelji prepoznaju i izdvoje iz obitelji', kaže Mandić i dodaje da su svi slučajevi obiteljskog nasilja, baš zbog interesa javnosti, pod posebnim nadzorom kako bi se utvrdili eventualni propusti.

Ističe kako majka nije prijavila nasilje, već samo strah da je muškarac pijan sjeo u auto i pokupio dijete iz škole te ne zna gdje je dok su susjedi pozvali policiju kad je otac počeo tući djevojčicu.

'Policija će sankcionirati propuste. Provest će se disciplinski postupak i utvrditi kolika je bila odgovornost u komunikaciji', rekao je Mandić te dodao da će ispitati oca nakon što im liječnici daju dozvolu.

Podsjetimo, u petak je otac S.F., bivši policajac, uvjetno pušten iz zatvora kako bi bio s djecom dok je majka u zagrebačkoj bolnici na liječenju, no pijan je pretukao svoju četrnaestogodišnju kćer. Majka je nekoliko puta zvala policiju, a susjedi su prijavili obiteljsko nasilje.