vatreno uz vatrene

Zagreb se sprema za doček nogometaša. Ludnica će biti veća nego 1998. godine

12.07.2018 u 21:53

Bionic
Reading

Zagreb se priprema za doček nogometne reprezentacije, bez obzira na to bili svjetski prvaci ili ne. Doček se planira za ponedjeljak popodne, a iako se spominjalo i to da se održi na mjestu gdje su dočekani Vatreni 1998. godine, od te ideje se odustalo. Nogometaši bi na glavni zagrebački trg trebali doći u ponedjeljak oko 14:30

Ludnica kakva će se dugo pamtiti. Tako će po svoj prilici izgledati doček hrvatskih nogometaša u ponedjeljak u Zagrebu, bez obzira na to popnu li se na tron u Rusiji ili izgube u nedjeljnom finalnom ogledu od Francuza.

U Zagrebu je u četvrtak ujutro, doznajemo, održan veliki sastanak na kojem se raspravljalo o svim aspektima dočeka nogometaša i premda je do prije koji dan u igri bila mogućnost da slavlje bude na Trgu Francuske Republike, kao i 1998. godine, ta je opcija otpala i središnja fešta će biti na Trgu bana Jelačića.

Međutim, tamo je nekoliko problema i jasno je da neće moći primiti sve zainteresirane. Naime, na njemu se trenutno nalazi veliki šator koji je zauzeo velik dio Trga, a zbog njega je i postavljena puno manja bina.

Šef cijele ceremonije je redatelj Krešimir Dolenčić te je svjestan da Jelačić plac neće moći primiti sve zainteresirane, pa je pozvao ljude da nogometaše pozdrave duž cijele trase.

'Proslava bi trebala biti u popodnevnim satima. Pozivamo sve građane da naprave špalir od aerodroma do Jelačić placa kako bi se smanjio pritisak na njega. Policija bi uskoro trebala objaviti trasu. Nemamo veliku pozornicu na Trgu, ali na sceni sigurno neće biti nikakav bend. Sve će biti podređeno igračima i sve što će se puštati bit će na matricu', kazao nam je Dolenčić.

  • +173
Slavlje nakon utakmice Izvor: Cropix / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na pozornicu bi mogao doći Mladen Grdović, koji se na poziv Luke Modrića nalazi u Moskvi, gdje je nakon susreta već pjevao reprezentativcima pa nije isključeno da se nađe i na zagrebačkoj pozornici.

Dolenčić smatra da je spektakl sam po sebi već zajamčen i da ne treba puno mudrovati jer su igrači ti koji su sve napravili i sve njima treba biti podređeno. 'Moramo poslati prekrasnu sliku u svijet. Time se bavimo, a bavimo se i sigurnosnom stranom ove priče jer je riječ o visokorizičnom događaju', zaključio je Dolenčić.