JOŠ ĆE SE PRIČEKATI

Zagreb ne prelazi na online nastavu, stožer će pažljivo pratiti situaciju

26.03.2021 u 18:10

Bionic
Reading

Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je u petak o 291 novom slučaju zaraze koronavirusom te je procijenio da je situacija zasad povoljna pa škole i idući tjedan mogu održavati nastavu u učionicama

"Zaključili smo da ćemo još pričekati i pažljivo pratiti situaciju u osnovnim i srednjim školama u prva četiri dana sljedećeg tjedna i nakon toga donijeti konačnu odluku hoće li se prelaziti na C model (nastava na daljinu) ili će ostati ovakav kakav je sada na snazi", izjavio je na konferenciji za novinare Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zabilježen je 291 novi slučaj zaraze koronavirusom, a u Zagrebu je trenutno 1368 aktivnih slučajeva.

U protekla 24 sata u "Štamparu" su obavljena 1033 testiranja na koronavirus, a 234 nalaza su bila pozitivna. Mjera samoizolacije izrečena je za 709 osoba.

Karantena Grada Zagreba ima 19 osoba.

U domovima za starije na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici i korisnici.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa kod 21 učenika i jednog nastavnika osnovnih te deset učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 394 učenika osnovnih i 182 učenika srednjih škola.

Zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović izvijestila je kako je tijekom jučerašnjeg dana obavljeno 269 antigenskih testiranja, a pozitivno je bilo 56 nalaza odnosno 20,8 posto.

Stipo Mandić iz Policijske uprave zagrebačke rekao je kako su u periodu od 22. do 26. ožujka zabilježena 32 slučaja kršenja odluka Nacionalnog stožera. Također je zabilježeno 28 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.