jasna poruka

'Zagreb je naš' pozvao da se u drugom krugu glasa protiv Bandića

30.05.2017 u 11:45

Bionic
Reading

Tomislav Tomašević, ispred platforme Zagreb je naš, koja je u prvom krugu izbora ušla u Skupštinu osvojivši četiri mandata, pozvao je u utorak građane Zagreba da u drugom krugu glasaju protiv Milana Bandića

'Bandić već godinama uvjerava javnost da je za malo novca izgradio puno, a zapravo je za puno novca izgradio malo. Podaci zadnjeg istraživanja govore da je u posljednjih šest godina čak 30 posto poslova dobiveno na temelju pogodbe ili jedne javne ponude', kazao je Tomašević.

Dodao je da su poslovi preko javnih nabava preplaćeni za 2,1 milijardu kuna i da, za razliku od Beča s kojim Bandić često voli uspoređivati Zagreb, tek 7,5 posto poslova nije sklopljeno na temelju pogodbe ili na temelju jedne javne ponude.

'Vidi se da je Bandićev model upravljanja gradom zapravo izvlačenje novca iz džepova građana za korist kumova, rođaka i prijatelja i zato pozivamo građane da u nedjelju izađu na izbore te da glasaju protiv Milana Bandića', poručio je Tomašević. 

Zanimljivo je da je Tomašević izbjegao pozvati građane da u drugom krugu podrže Anku Mrak Taritaš, već je upotrijebio formulaciju da se 'ne glasa za Bandića'.  

Platforma je potom sa zgrade ispod nebodera na Jelačić placu razvila transparent 'Totalna prevara', koji je bio postavljen i Cvjetnom trgu kada je Tomislav Horvatinčić gradio Centar Cvjetni.