više od 650 aktivnih

Zagreb broji 147 novih slučajeva koronavirusa

31.08.2021 u 13:59

Bionic
Reading

U Zagrebu je u posljednja 24 sata prema podacima HZJZ-a zabilježeno 147 novih slučajeva covida-19 pa su u glavnom hrvatskom gradu trenutno aktivna 652 aktivna slučaja, izvijestio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) Dr. Andrija Štampar.

Prema podacima HZJZ-a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 70.970, što je 91 osoba više, nego dan ranije.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar obrađeno je 409 uzoraka, od kojih je 71 bio pozitivan.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 72 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 45 osoba.

Od 72 pozitivne osobe 28 osoba su kontakti ranije pozitivnih osoba, 11 osoba izloženo je zarazi u drugim županijama tijekom godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska, Zadarska, Dubrovačko-neretvanska županija).

Za 11 oboljelih osoba utvrđeno je da su doputovali iz BIH i Srbije, 13 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze dok je jedna zaražena prilikom izlaska (Špancirfest).

Za jednu je osobu obrada u tijeku, a pet zaraženih osoba nije kontaktirano zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese) ili su odbijale primiti pozive. Kod dvije je osobe moguća izloženost na radnom mjestu.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticirana su dva novooboljela korisnika.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se jedna osoba.

Na cjepnom punktu Velesajam jučer je cijepljena 781 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvale su se 472 osobe.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ