ŽELI PREUZETI FUNKCIJU

Zadravec se ne osjeća odgovornom za ostavku v.d. ravnatelja Vinogradske: Ja sam mu uvijek bila pri ruci, on to nije želio

11.05.2021 u 12:15

Bionic
Reading

Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, komentirala je na N1 ostavku Marija Zovaka na funkciju v.d ravnatelja te ustanove

Zadravec kaže da je ostavka nije iznenadila jer je temeljem ponašanja Zovaka u zadnje vrijeme naslutila da će se to dogoditi.

'Želim mu, bez obzira što nismo ostvarili dobru suradnju, sve najbolje. Komunicirala sam s njim da se za onkološke bolesnike dogovori suradnja s drugim kućama i to smo pokrenuli. Onkološki pacijenti neće biti zakinuti, ja operativno to odrađujem. Jučer sam od Zovaka tražila da Povjerenstvo za unutarnji nazdor i kontrolu prema kojem se ja moram obraćati s brojnim očitovanjima, a u kojem sastavu su dr. Vagić i dr. Milas… oni su dio skupine koja cijelo vrijeme okrestrira napade', rekla je Zadravec za N1.

Komentirala je i prijavu za mobing protiv nje, napominjući da je riječ o orkestriranom napadu manje skupine koja ima interese u velikim poliklinikama.

'Ja sam zatražila za radiološke tehnologe koji rade te pretrage dodatne edukacije, a mislim da ih je najviše ‘zapeklo’ što sam zatražila transparentno vođenje liste čekanja za naručivanje onkoloških pacijenata na MR. Mislim da se tu gube njihovi mali interesi i privilegije koje su imali', rekla je Zadravec, dodajući da u zadnje vrijeme ima podršku građana, zaustavljaju je na cesti, u parku, daju joj podršku putem mailova.

'Neki prolaze pokraj mene i pokazuju mi palac gore. Građani su prepoznali moju borbu protiv korupcije', rekla je.

Kaže da je više puta prijavila kriminalne radnje u bolnici, uključujući falsificiranje službenih dokumenata i stjecanje nepripadajuće materijalne koristi, a za sve to ima dokaze. Ne osjeća se odgovornom zbog ostavke ravnatelja Zovaka.

'Nimalo, ja sam mu uvijek bila pri ruci, on to nije želio, vidio je neke ljude kao bolje kandidate. Mislim da KBC Sestre milosrdnice… da ja činim dobro jer dolazi konačno do higijene društva, netko mora istupiti imenom i prezimenom, a to sam očito ja'.

  • +9
Dijana Zadravec u međimurskom Brezju Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tvrdi da ne bi prihvatila poziciju ministrice zdravstva, u slučaju da je pozove premijer Andrej Plenković.

'Sveučilišna sam profesorica, 25 godina karijere, učlanila sam se u HDZ zaista vrlo kasno, mislim 2014. i sve što sad radim i komuniciram javno, mislim da radim nadstranački. Sve moje radnje su za poboljšanje zdravstvenog sustava. Prihvatila bih ponudu za v.d. ravnatelja KBC-a. Što se tiče mjesta ministra, mislim da Beroš još nije dao ostavku niti sam čula da se to priprema', rekla je.