NEINFORMIRANI ILI NEZAINTERESIRANI

Zadrane ne zanima novac iz fondova EU-a

Euri euro novac bogatstvo

Euri euro novac bogatstvo

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock/Getty images (Thinkstock/Getty images)

U utorak ujutro u zadarskoj Gradskoj vijećnici trebalo se održati predavanje na temu 'EU fondovi namijenjeni hrvatskim korisnicima' u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca. Iako je u svim drugim gradovima to predavanje bilo iznimno posjećeno, jer su mnogi zainteresirani za to kako se izboriti za sredstva iz fondova EU-a, pogotovo razne zadruge, tvrtke i obrti, u Zadru je na predavanje došla samo jedna osoba, javlja zadarski Vox portal

Organizatori su bili u šoku kad su vidjeli kakav je odaziv te su na kraju otišli iz Gradske vijećnice, piše Vox portal

Naime, i prije nekoliko mjeseci održana je tribina o ulasku Hrvatske u Europsku uniju pa na njoj nije bilo nikoga te je dogradonačelnik Dražen Grgurović morao održati govor pred praznom vijećnicom, no ovo što se jučer dogodilo je nezamislivo, jer su na predavanju prisutni trebali saznati metode i načine na koje izvući sredstva iz pretpristupnih fondova.

Ovaj program provode Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatski savez zadruga, Udruga gradova, uz financijsku podršku Delegacije EU-a u RH-u.


'Ja sam došao na predavanje i ostao šokiran kad sam vidio da nikog nema. S obzirom da je suorganizator događaja Udruga gradova, u čijem predsjedništvu je i gradonačelnik Vrančić, on je trebao naložiti službama da informiraju javnost. Sredstva fondova EU-a bi mnogima dobro došla i šteta je što nisu bili informirani o ovom događaju jer su mogli čuti zanimljive i bitne informacije. No ne želim se baviti Vrančićem ni njegovim službama za informiranje', kazao je Mladen Malta, jedini prisutan.

'To se trebalo održati u Gradskoj vijećnici, mi smo dali tehničku potporu, ali nije bila naša obaveza informirati javnost, poduzetnike i predstavnike zadruga o tome', kazao je gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi