KOSOR ISKRENA

'Zadnje dvije godine se nisam uspjela baviti strankom'

JADRANKA KOSOR

JADRANKA KOSOR

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Marušić

Kandidatkinja za predsjednicu HDZ-a i aktualna predsjednica te stranke Jadranka Kosor danas je u Puli novinarima izrazila zadovoljstvo dosadašnjim tijekom izbornog procesa u toj stranci, koji 'predstavlja jedan dobar korak naprijed u jačanju demokratskih procesa'

'Ovo ne smatram kampanjom, već otvorenim razgovorom s kolegama unutar HDZ-a. Nažalost, u posljednje dvije godine nisam se uspjela toliko baviti strankom koliko sam se bavila državom i vladom', rekla je Jadranka Kosor. Dodala je kako, nažalost, neki kandidati za predsjednika HDZ-a 'igraju prljavo' te da misle kako 'raznim podmetanjima, spinovima i omalovažavanjem kolega' mogu nešto postići.

'Osobno smatram kako to nije baš tako, već se moramo u svemu što radimo međusobno poštovati i uvažavati jer ćemo samo na taj način čuvati stranku', istaknula je, dodajući kako svaki kandidat o protukandidatu može reći ono što misli, ali pritom, kako je rekla, 'treba voditi računa da se ne poruši i posljednji most jer onaj onaj tko ga poruši teško da će moći surađivati s drugima'.

'Neki od mojih protukandidata su htjeli da se povučem, da se ne kandidiram. Sada vide da sam ustrajna i uporna, uostalom - da nisam takva, ne bih nikada završila pregovore i ne bih s vladom postigla gospodarski rast, niti u političkom smislu otvorila borbu protiv korupcije i kriminala', poručila je Kosor.

194142,194086,193845,190972
Na pitanje novinara kako komentira potporu koju je Božidar Kalmeta iskazao predsjedničkom kandidatu Tomislavu Karamarku, odgovorila je kako ne vidi ništa loše u tome te da svatko ima svoje razloge zašto nekoga podupire ili ne podupire.

'Jedino smatram da bi bilo hrabrije od Kalmete da je tu potporu iskazao prije nego što je išao u utrku za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije kako bi njegovi ljudi znali za koga se opredijelio', zaključila je Jadranka Kosor i dodala kako bi rezultat tih izbora možda bio drukčiji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi