ČAČIĆ ZA ŽUPANA

Zadarski HNS predstavio kandidate za lokalne izbore

02.05.2013 u 13:37

Bionic
Reading

HNS je danas u zadarskoj Gradskoj knjižnici predstavio svoje kandidate za župana, gradonačelnike i općinske načelnike te njihove zamjenike u Zadarskoj županiji, istaknuvši jačanje gospodarstva, transparentniju i jeftiniju javnu upravu te poticanje demografske obnove kao neke od glavnih točaka njihova izbornog programa.

HNS-ov kandidat za župana Vladimir Čačić je naglasak svoga programa stavio na poboljšanje brige za branitelje i njihove obitelji, osiguravanje uvjeta za školovanje djeci nezaposlenih roditelja, te otvaranje vrata svim građanima, među njima i investitorima i poduzetnicima.

Vezano uz jačanje gospodarstva, Čačić je najavio kako HNS-ovci planiraju napraviti uvjete te potaknuti gospodarsvenike i poljoprivrednike da na zadarskom području iznikne najveća tvornica zdrave hrane u Europskoj uniji.

'To je naše zaleđe koje ima na stotine hektara za stočarstvo, plodnog zemljišta i dovoljno vode. U taj dio ćemo ulagati jer u proizvodnji hrane leži budućnost čovječanstva', poručio je. Predsjednik HNS-ovog Središnjeg odbora i varaždinski župan Predrag Štromar naglasio je kako HNS u Zadarskoj županiji ima odličan tim, te je uvjeren da će jednako tako postići i odlične rezultate na predstojećim lokalnim izborima.

'Bit će teško, jer se sredstva moraju limitirati, ali ne zbog sadašnje vlasti već zbog krize koja vlada u cijeloj Europi, pa tako i u Hrvatskoj. Nadam se da će Zadarska županija iznjedriti i novog župana, tako da u sljedećem mandatu ne budem sam', poručio je.

Stranačke kandidate predstavila je predsjednica HNS-ove zadarske Županijske i kandidatkinja za zamjenicu župana Vesna Sabolić, a iz otočkih općina predstavljeni su Danijel Katičin (kandidat za načelnika Općine Tkon), Ante Boris Martinović (kandidat za načelnika općine Kukljica), Duško Vidov (kandidat za načelnika Općine Kali) te Marko Vučetić (kandidat za načelnika Općine Vir).

U Općini Galovac kandidat za načelnika je HDZ-ovac Marin Gulan kojeg je HNS podržao zbog, kako su kazali, dosadašnjih uspjeha i kompetencije, dok je kandidat za njegova zamjenika Ante Raspović, tajnik županijskog HNS-a.

Predstavljeni su i načelnički kandidati Stojan Viduka (za Novigrad), Marko Brala (za Posedarje), Matko Miočev (za Pakoštane) i Joško Jukić (za Sv. Filip i Jakov, Mirko Šunić kao kandidat za gradonačelnika Benkovca, te Ljiljana Klarin kao kandidatkinja za dogradonačelnicu Zadra.