PROZIVANJE MEDIJA

Zadarska aktivistica tvrdi da policija laže

04.12.2008 u 12:34

Bionic
Reading

Ivana Omrčen Loko demenatira ravnatelja policije Vladimira Fabera i tvrdi da laže kada kaže da privođenja u Zadru nije bilo

Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec pak prozvao je medije da su dezinformirali javnost o privođenju aktivista Facebook grupe Josipa Dellollije, koji priprema prosvjed protiv Vlade u Zagrebu.

Nanesena je šteta i policiji i gospodinu Dellolliju dovođenjem u pogrešan kontekst. Privođenja aktivista nije bilo u ni jednom od hrvatskih gradova' rekao je Borovec.

Zbog toga će policija, kako je najavio Borovec, zatražiti sastanak sa čelnicima Hrvatskog helsinškog odbora i Hrvatskog novinarskog društva te će im prezentirati materijale i upoznati ih sa stvarnim događajima i činjenicama. 'Mi ističemo jedno, a onda se u medijima pojavljuju sasvim kontradiktorne informacije poput slučaja novinara iz Zadra o uhićenju aktivistice.

U međuvremenu je tportal.hr dobio snimljenu izjavu aktivistice Ivane Omrčen Loko, koja dematira policijske navode.

Borovec je ipak prešutio činjenicu da policija komunicira s novinarima kad ona hoće i kada joj to odgovara, pa brojni novinari željni informacija izlaze u javnost s onim što imaju jer ne mogu doći do odgovora iz policije. Najbolji primjer je i sporni slučaj 'Facebook' o kojem se policija oglasila tek tri dana nakon događaja, opravdavajući svoje postupke i, tek kada su se našli pred zidom, suočeni s dokazima o pogreškama prilikom postupanja njihovih službenika, posuli pepelom, i to jedva.