PREDIZBORNI KOLEGIJ GRADONAČELNIKA

Zadar na legalizaciju bespravne gradnje daje popust od 50 posto

12.11.2012 u 19:36

Bionic
Reading

Za razliku od župana Zadarske županije Stipe Zrilića koji je redovit u održavanju svojih kolegija, gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić radi ih s vremena na vrijeme. Istina, kolegiji su neobavezni, no ipak valja primijetiti da Zrilić kroz njih svoje odluke pravovremeno stavlja na prosudbu građanima, dok ih Vrančić upriličuje po potrebi

Ovoga puta te su potrebe bile predizborne. Vrančićeva obećanja frcala su na sve strane. Tako je objavio svoju odluku kojom svima koji su u postupku legalizacije bespravno izgrađenih objekata i koji će je zatražiti odobrava popust od 50 posto za komunalni doprinos. Za obiteljske kuće od 120 do 350 metara četvornih to bi iznosilo od 10.000 do 40.000 kuna uz uvjet da se komunalni doprinos plaća u cijelosti. Za sedam dana ova će odluka dobiti podršku HDZ-ovo većine u Gradskom vijeću čime će dobiti konačnu potvrdu.

Nakon ove dobre vijesti gradonačelnik Zadra je rekao kako će gradski proračun za 2013. godinu iznositi 363 milijuna kuna te ga je ocijenio stabilnim i realnim. Najavio je niz projekta, od obnove rive na Ižu i uvali Jazine, preko početka gradnje rive u Petrčanima do proboja Bihaćke ceste od Bulevara do Bilog Briga i financiranja gradnje ulica Petra Skoke i Marina Getaldića.

Od Ministarstva regionalnog razvoja očekuje uplatu i preostalih 5,5 milijuna kuna za dvoranu na Višnjiku čime bi, mišljenja je, proračun za 2012. mogao završiti u plusu.

'Zadovoljan sam kako se stvari razvijaju. Isplatili smo prvu ratu kredita za Sportski centar Višnjik i na pragu smo potpune financijske stabilnosti', optimistično je zaključio zadarski gradonačelnik.