KRVAVA NEDJELJA U DALMACIJI

Zabrinjavajuća serija napada pasa na ljude i životinje

09.07.2012 u 14:08

Bionic
Reading

Na području Splitsko-dalmatinske policijske uprave tijekom nedjelje je zabilježeno pet napada pasa na ljude, druge pse i životinje tijekom čega je troje ljudi zadobilo tjelesne ozljede od kojih je jedan maloljetnik i njemačka državljanka, doznaje se danas u splitskoj policiji.

Oko 16 sati u mjestu Ričice kod Imotskoga hrvatski ovčar je 16-godišnjeg mladića koji ga je želio pomilovati po glavi ugrizao za lijevu podlakticu. Navečer oko 22,30 sati, u mjestu Vrboska na Hvaru, pas nepoznate pasmine i nepoznatog vlasnika, koji je bio bez nadzora, ugrizao je za desno bedro 46-godišnju njemačku državljanku. Žena je zadobila lakše tjelesne ozljede.

Oko 5,15 sati, u mjestu Marina kod Trogira, na predjelu Drid, pas mješanac u vlasništvu 63-godišnjaka iz Solina bio je bez nadzora i za desnu potkoljenicu ugrizao 60-godišnjaka iz Dograda koji je tada bio na dužnosti lovočuvara.

Istoga dana oko 15,30 sati, u mjestu Gradac nedaleko od Makarske, u zaseoku Čista, dva lovačka psa pasmine posavski gonič, vlasništvo 29-godišnjaka iz Podaca, zaklali su kozu koja je bila na ispaši, a u vlasništvu je 65-godišnjaka iz Gradca.

Napad psa na psa zabilježen je nekoliko sati kasnije, oko 10,45 sati u mjesnom parku u Jelsi na Hvaru. Pas pasmine gordon seter, u vlasništvo 39-godišnjaka iz Splita, bio je bez nadzora i napao je psa pasmine jorkšir terijer kojeg je 54-godišnja vlasnica iz Jelse vodila na povodcu. Seter je terijera izgrizao po tijelu nakon čega je terijer uginuo.

Policija je izjavila kako vodi istragu o tome tko su vlasnici pasa koji su maloljetniku i Njemici nanijeli tjelesne ozljede.