vremenska prognoza

Za vikend sunčano, sljedeći tjedan kiša, a bit će i snijega, pogledajte gdje

16.11.2018 u 07:48

Bionic
Reading

Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Oblačnije u gorskim krajevima uz mogućnost za malo kiše, u najvišem gorju i snijega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za petak

Ujutro je u unutrašnjosti moguća tek rijetko magla, a vjetar če biti slab do umjeren sjeveroistočni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 9 i 14 stupnjeva Celzija. U gorskim krajevima ona će biti nešto niža, dok će u Dalmaciji biti malo viša, prognoza je DHMZ-a.

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima, zbog čega je za cijeli Jadran izdan narančasti i žuti alarm pa se pomorce upozorava na dodatan oprez.

Biometeorološke prilike će i dalje uglavnom biti povoljne pa će većina ljudi biti dobrog raspoloženja i dobre koncentracije pri radu. Razmjerno povoljno će u prvom dijelu dana biti i kroničnim bolesnicima i u središnjoj Hrvatskoj, a uz zaštitu od hladnoće, i u Lici i Gorskom kotaru. No tamo bi kasnije povećanje naoblake moglo biti neugodno, te kvariti raspoloženje i meteoropatima, upozoravaju biometeorolozi.

U subotu će na kopnu biti djelomice sunčano, mjestimice uz povećanu naoblaku, osobito prijepodne u gorju gdje može pasti malo oborine na granici kiše i snijega.

  • +2
Početkom tjedna bi oborina na granici kiše i snijega mogla otežavati promet, pa zato budite oprezni Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Na Jadranu će prevladavati sunčano, ali i vjetrovito. Povremeno će puhati umjeren sjeveroistočnjak, u gorju na udare jak, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima.

Najniža jutarnja temperatura kretat će se od -2 do 2, na Jadranu između 7 i 10 stupnjeva Celzija. Najviša dnevna temperatura bit će od 5 do 9, a na Jadranu od 12 do 17 stupnjeva.

Za vikend će u većini Hrvatske biti suho i sunčano ili poluoblačno, a od početka sljedećeg tjedna bit će kiše, a u gorju je moguć i snijeg. Tako bi moglo zabijeliti i zagrebačko Sljeme. Detaljniju prognozu za sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a.

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal