HUMANOST NA DJELU

Za malenu Stephanie prikupljeno 900.000 kuna

20.09.2012 u 10:14

Bionic
Reading

Priča o petogodišnjoj Zadranki Stephanie Milda ujedinila je Hrvatsku. Operativni zahvat koji bi joj trebao osigurati bezbolno i bezbrižno djetinjstvo i nastavak života zakazan je za 27. rujna u Chicagu, a troškovi liječenja stoje milijun i pol kuna

Nakon prvih medijskih objava o njezinom oboljenju, Arnold-Chiarijevoj malformaciji, odnosno urastanju kosti u mozak zbog čega joj prijeti paraliza, rezultati humanitarne akcije bili su skromni. Tog dana na žiroračunu je bilo oko 7.500 kuna. Grupa zadarskih dobrotvora okupila se tada oko obitelji Milda i započela sveobuhvatnu akciju koja je prvo podignula cijeli Zadar, a u završnim danim akcije i Hrvatsku na noge.

Samo deset dana kasnije, humanitarna hobotnica polučila je nevjerojatan uspjeh. Do srijede navečer, odnosno do početka rasprodanog humanitarnog koncerta na Višnjiku prikupljeno je 900.000 kuna.

Budući da su mnoge akcije u tijeku ili se tek trebaju održati poput malonogometnog turnir u Pakoštanima, jedriličarske regate, lutkarske predstave, koncerata u Zagrebu, Splitu i Zadru i košarkaškog spektakla, Za Stephanie smo vratili košarku u Jazine, koja je na rasporedu u nedjelju, sve je izglednije kako će ujedinjena Hrvatska omogućiti maloj Stephanie odlazak na operaciju u SAD.