V.D. ŽUPAN O KANTRIDI

'Za male bolesnike naći novac, makar mi ne imali plaću'

16.04.2012 u 21:15

Bionic
Reading

Komentirajući krizu oko liječenja djece na onkologiji na Kantridi, obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić poručio je da za 'male bolesnike treba naći novac, makar oni u županiji ne imali plaću', piše Novi list

'Za male bolesnike moraju se naći sredstva, makar mi u Županiji ne imali plaću. Ali najvažnije je od svega da država odredi prioritete, i onda će i Županija nastaviti financirati nadstandard', kazao je danas na redovitom press kolegiju Vujić.

Osvrnuo se i na najavljeni stečaj brodogradilišta Kraljevica pozivajući Vladu da se konačno izjasni o tome što će biti s radnicima, imovinom i prostorom kraljevičkog škvera, piše Novi list

'Javnost Primorsko-goranske županije zaslužuje da čuje ide li brodogradilište Kraljevica u stečaj ili likvidaciju, to su dva različita postupka, jedan se pokreće pred Trgovačkim sudom, a drugi donosi sam vlasnik, dakle Vlada. Mi moramo znati što će biti s radnicima, s imovinom i s prostorom Kraljevice. To nije nikakva kritika Vlade, to je legitimni zahtjev da svi zajedno sjednemo za stol', izjavio je Vujić, ponovno upitan o stavu Županije o brodogradnji.

'U svijetu jest kriza brodograđevne industrije i istina je da Kraljevica kao tehnološki zaostala, i uz to godinama u krizi, nema perspektivu, ali emotivno smo vezani za tu temu, 300 godina se bavimo tom djelatnošću i moramo znati sve što se događa', zaključio je Vujić.