MILANOVIĆ U DNEVNIKU

'Za 'čisti početak' pet milijuna kuna, a ne eura!'

21.01.2012 u 20:01

Bionic
Reading

'Ja ću glasati za Europsku uniju jer mislim da je to dobro za Hrvatsku, jer time pružamo šansu hrvatskom talentu i hrvatskom čovjeku da se dokazuje', izjavio je u Dnevniku HTV-a premijer Zoran Milanović. Dodao je da misli da većina građana misli isto i da će to potvrditi na referendumu

Premijer je rekao i da se ovih dana manje bavi referendumom, a više dnevnim stvarima, naročito proračunom. Kazao je da će prvi put od 1990. Hrvatska imati manji proračun: 'Želimo u ovim teškim trenucima ostvariti kakav takav rast - to smatramo uspjehom.' Potvrdio je najavu podizanja PDV-a na 25 posto, ali je dodao da će se to amortizirati nultim i manjim stopama na 'socijalne' proizvode te drugim mjerama - primjerice povećanjem neoporezive osnovice na tri tisuće kuna.

Nije pet milijuna eura, nego pet milijuna kuna!

Govoreći o projektu pregleda financijskog i operativnog stanja u ukupno 21 ministarstvu, zavodu i javnom poduzeću, Milanović je naglasio da je ostao šokiran podatkom objavljenim u medijima da će cijeli projekt koštati šest milijuna eura. Radi se o pet do šest milijuna kuna, što neće biti plaćeno samo jednom konzultantu, rekao je premijer.