EUFORIČNA PREMIJERKA KOSOR

'Za 20 godina ćemo se sa sjetom sjećati današnjih dana'

01.06.2011 u 10:10

Bionic
Reading

Snažna mala zemlja prepoznatljiva po turizmu i poljoprivredi, to je Hrvatska kakvu vidi za 20 godina premijerka Jadranka Kosor

Državu će, predviđa ona, voditi informatičari, pravnici i matematičari koji danas osvajaju zlata na međunarodnim natjecanjima. Hrvatska će imati, Kosoričina je vizija, moderne željeznice i luke a državni proračun će, zahvaljujući tome što ćemo biti članica EU-a, respektabilan.

'Za 20 godina sa sjetom ćemo sjećati današnjih dana kada smo završavali pregovore o ulasku u EU. Sigurna sam da ćemo do tada postići sve zacrtane gospodarske ciljeve i da ćemo s ponosom gledati na sva naša postignuća', nadahnuta je bila premijerka.

Svoju viziju Hrvatske Kosor je prezentirala na današnjoj konferenciji Business.hr 'Budućnost počinje sada' održanoj u Hypo centru u Zagrebu.

Prije izleta u budućnost premijerka je govorila i o sadašnjosti. I nju je (tradicionalno) opisala šarenim bojama. Ovaj put je iz statističkog šešira izvadila brojke koje govore da raste industrijska proizvodnja, turizam i izvoz.

'Sve nas to mora ohrabriti da budemo još pametniji i ustrajemo na onom što radimo. Ne smijemo dopustiti da ijedna godina bude gospodarski izgubljena, pa ni ova koja je izborna', poručila je Kosor.

Najavila je da Vlada planira pojačati uštede u državnom proračunu kako bi deficit bio manji od planiranog za ovu godinu.