HRVATSKI AERODROMI OTVORENI

Vulkan zatvorio britanske i irske zračne luke

17.05.2010 u 07:19

Bionic
Reading

Zračne luke u Londonu, u sjevernom dijelu Engleske, Škotske i Irske bit će zatvorene do ponedjeljka prijepodne zbog kretanja oblaka vulkanskog pepela s Islanda, objavili su dužnosnici

Zračne luke Heathrow i Gatwick u Londonu, kao i one u Manchesteru, Liverpoolu i Leedsu zatvorene su u nedjelju navečer i takva će odluka ostati na snazi najmanje do ponedjeljka prijepodne. Isto vrijedi za zračne luke u dijelovima Škotske i Sjeverne Irske.

Zatvorena je i zračna luka u Dublinu, ali je ostao otvoren aerodrom Shannon, važna postaja za prekooceanske letove iz SAD-a.

Zračni prostor RH i dalje je otvoren za zračni promet, kao i sve zračne luke u Hrvatskoj, izvijestila je Hrvatska kontrola zračne plovidbe.

Temeljem svih zrakoplovno-meteoroloških podataka u sedam sati situacija u zračnom prostoru RH je povoljna, nema kontaminiranih područja od vulkanske prašine koja bi mogla ugroziti normalno odvijanje zračnog prometa.

Takva situacija očekuje se i iza 14 sati. O eventualnim mogućim promjenama statusa zračnog prostora RH Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o. obavijestit će javnost, navodi se u priopćenju.