'ŽICARI, GREBATORI, SPONZORUŠE...'

Vulgarno vrijeđa godinama, a sad je izazvao totalni rat u SDP-u. Tko je on?

15.02.2017 u 14:14

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić iskoristio je nesmotrenu objavu Ranka Ostojića na Facebooku da svog suparnika na nedavnim izborima za šefa stranke proglasi - budalom. Bivši ministar unutarnjih poslova, poznat po tome što nikome ne ostaje dužan, vratio je svom stranačkom šefu Bernardiću istom mjerom. A u središtu njihova najnovijeg sukoba našao se nekadašnji šef zagrebačke Čistoće Marko Melčić

Bivši šef zagrebačke Čistoće, kojega je na to mjesto 2008. godine instalirao gradonačelnik Milan Bandić, zapravo je potpuno beznačajan član SDP-a.

Danas umirovljeni Melčić nikada nije obnašao nikakvu važniju funkciju u SDP-u, niti je njegova riječ ikada imala težinu unutar stranke. Da nije hiperaktivan i često vulgaran u svojim objavama na Facebooku, za njega bi rijetko tko u široj javnosti znao i čuo. 

Kada je Zoran Milanović postao premijer, Melčić započinje borbu protiv svog tadašnjeg šefa stranke na Facebooku, 'časteći' ga pritom svim i svačim.  Jednom prilikom preko Facebooka mu je poručio da je 'debelokožni žicar i grebator koji uzima sve što mu život pruža dok je na državnoj kopanji' te da je Milanović 'nesposobni neradnik i hohštapler' kojeg bi SDP trebao ukloniti s mjesta predsjednika Vlade. 

Melčićeva mržnja prema Milanoviću prelila se i na njegove bliske suradnike te ministre i ministrice u njegovoj vladi. Melčić je najdalje otišao kada je brutalno, šovinistički i prostački izvrijeđao Milanku Opačić.

Putem Facebooka poručio joj je da 'nikad nije radila ništa osim bila na političkoj sinekuri, na sinekurčini'. Poručio joj je da je 'SDP-ova sponzoruša', jasno aludirajući na to da je Milanka Opačić dolazila do političkih funkcija preko kreveta. Uglavnom, Melčićeva javna komunikacija vrlo često je u zoni vulgarnog, ali i utuživog. O Melčićevoj političkoj karijeri nema se puno toga napisati.

Služio je Bandiću dok ga je gradonačelnik trebao, a kasnije se pretvorio u žestokog kritičara Zorana Milanovića te poklonika lika i djela Davora Bernardića.

Široj javnosti postao je poznat tek nakon što je počeo vatreno mrziti tadašnjeg premijera Zorana Milanovića. Desni mediji su ga tada obožavali te često objavljivali njegove misli i osvrte o stanju u SDP-u. Kako ga u stranci nitko ne 'šljivi' ni pet posto, Melčiću ostaje samo Facebook kao sigurni kanal za političko 'djelovanje'. 

Podsjetimo, sukob Ranka Ostojića i Davora Bernardića započeo je u noći s ponedjeljka na utorak, kada je Ostojić na Facebooku objavio da je dugogodišnji zagrebački SDP-ovac Marko Melčić izgledan kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika. Pritom mu je Ostojić zalijepio etiketu ljudskog smeća, a Melčić mu je poručio da je kandidat za Remetinec. 

Šef SDP-a potom je Ostojićevu poruku o Melčićevoj navodnoj gradonačelničkoj kandidaturi nazvao notornom glupošću. Bernardić je poručio Ostojiću da to što je netko saborski zastupnik ne znači da ne može provaliti glupost. 

Ostojić mu je uzvratio istom mjerom: 'Bernardić je u pravu - to što je netko zastupnik ne znači da ne može provaliti glupost. I sam je zastupnik, pa sigurno ima iskustva', rekao je Ostojić za Novi list.