dolazak palme u zagreb

Vukovarski branitelji bijesni na Bandića: Sramite se! Ugostili ste notornog četnika

05.11.2018 u 09:43

Bionic
Reading

Udruga zagrebačkih veterana branitelja Vukovara poslala je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću otvoreno pismo zbog prošlotjednog posjeta Zagrebu Dragana Markovića Palme, predsjednika skupštine općine Jagodina. Pismo prenosimo u cijelosti

'U ime Udruge zagrebačkih veterana branitelja Vukovara, moramo reći kako smo zgroženi činom gradonačelnika grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, a koji je u Zagrebu ugostio Dragana Markovića Palmu, predsjednika skupštine općine Jagodina – potvrđenog četnika, Arkanovog potrčka.

'Taj sramotni susret u glavnom gradu svih Hrvata, Zagrebu, dogodio se na na sam dan obilježavanja 27. godišnjice pada Lužca, a zločina kojega su počinili upravo Arkanovci. Toga dana pobijeno je 69 hrvatskih branitelja i civila, a 30 osoba još se vode kao nestali. Naravno, za taj zločin još nitko nije odgovarao.

U dane sjećanja na naše poginule i umrle suborce, naše članove obitelji, u dane kada cijela Hrvatska posjećuje grobove svojih najmilijih, a mnogi nemaju ni tu mogućnost, Milan Bandić ugošćuje notornog četnika Palmu, te otvara rane koje još nisu zacijelile.

Ovim putem se obraćamo Milanu Bandiću sa jasnim i nedvosmislenim pitanjem – Otkuda Vam pravo i imate li imalo obraza?

Milane Bandiću, gradonačelnik ste grada iz kojega je u Domovinski rat otišlo 80 000 ljudi, braniti svoju zemlju od upravo ovakvih besprizornih koljača kao što je Dragan Marković Palma.

  • +5
Dragan Marković Palma kod Milana Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Gradonačelnik ste grada koji je svojom žrtvom, potvrdio stvaranje slobode, one univerzalne slobode, za lijeve i desne, za sve.

Nismo Vas doduše vidjeli na ratištima, nismo a koliko znamo niste bili dječarac. Vi ste upravo potvrdili kako vlast i sve što ide uz nju, osobama poput Vas, doista udari u glavu i kako ste u stanju za slavu i novac, odreći se vlastitog naroda i njegove žrtve.

Nas ne zanima jeste li to učinili sami ili po nečijem naputku, no ono što znamo jest  kako ste Vi na platnoj listi građana grada Zagreba i kako ste svojim Neronovskim postupkom ponizili sve nas.

I ne samo građane grada Zagreba, već cijelu Hrvatsku.

Pogazili ste i najmanje postulate časti i poštenja. Svojim ste činom žrtve nametnutoga nam i krvavog rata predali na pladnju krvniku – ugostivši ga na račun svih nas, a poslužili ste mu naše kosti i naše rane.

Sramite se!

Čak je i Juda imao savjest...', poručuju branitelji Vukovara Bandiću.