UZ ČESTITKE JOSIPOVIĆA

Vučić uručio Čoviću priznanje 'Osoba godine'

12.12.2014 u 23:52

Bionic
Reading

Hrvatski član predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je nedavno ove godine izabran na tu dužnost, proglašen je osobom godine u BiH u izboru Nezavisnih novina iz Banje Luke na priredbi koja je u petak navečer održana u tome gradu

Priznanje Nezavisnih novina Čoviću je uručio predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić. Po objašnjenju uređivačkog kolegija Nezavisnih novina Čović je zaslužio priznanje kao 'primjer istinskog zauzimanja za mir, snošljivost i razumijevanje'.

'Borbu za legitimnost Hrvata okrunio je pobjedom na općim izborima', navedeno je u obrazloženju odluke na svečanosti koja je održana u banjolučkom hotelu Bosna uz izravni prijenos na Radio televiziji Republike Srpske.

Čović je istaknuo kako priznanje shvaća kao obvezu za izgradnju bolje i sretnije Bosne i Hercegovine, države jednakopravnih naroda i građana.

'BiH može preživjeti i ostvariti svoj europski put kao zemlja sva tri jednakopravna naroda, čemu svi moramo težiti. BiH se može urediti kao europska država ako će sa svojim susjedima izgraditi krajnje partnerske odnose', rekao je Čović primajući priznanje.


Pri tome je pozvao građane BiH, ali i visokog međunarodnog predstavnika Valentina Inzka, koji je također nazočio ceremoniji dodjele priznanja, da političarima daju vjetar u leđa.

On je novčani iznos koji mu kao laureatu pripada donirao za akciju Večernjeg lista BiH za izgradnju kuća za četiri obitelji koje su bez doma ostale u svibanjskim poplavama.

Tijekom ceremonije pročitan je i brzojav hrvatskog predsjednika Ive Josipovića

'Ovo priznanje je poticaj da se nastavi u pravcu razvoja demokratske, stabilne, prosperitetne i proeuropske BiH', napisao je Ivo Josipović u čestitki Čoviću.