OŠ Ribnikar

Vučić u školi u Srbiji u kojoj je počinjen masakr: Proglašen kraj školske godine

29.05.2023 u 19:29

Bionic
Reading

Na sastanku roditelja učenika škole OŠ Ribnikar u Srbiji, predsjednika Aleksandra Vučića i predstavnika državnih institucija odlučeno je da će školska godina biti završena

Završetak školske godine 2. lipnja jedino je rješenje za izlazak iz krize, stoji u priopćenju skupine roditelja koji su pokrenuli inicijativu, donosi N1.

Danas je u Predsjedništvu održan sastanak kojem su nazočili Milanka Negić, majka djevojčice ubijene u masakru 3. svibnja u OŠ “Vladislav Ribnikar”, zatim Bojana Nedeljković – zamjenica predsjednika Vijeća roditelja, predstavnici svih nadležnih državnih institucija i predsjednik Aleksandar Vučić.

Na sastanku je dogovoreno da se školska godina završi 2. lipnja, a da se od ponedeljka 5. lipnja svi učenici „Ribnikara“ sastaju u OŠ „Sveti Sava“ u popodnevnoj smjeni, gdje će se održavati aktivnosti koje su za njih osmišljene.

  • +13
Poruke, cvijeće i svijeće u Beogradu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Kako se navodi u priopćenju roditelja, zabrinutost oko uspjeha djece i samih ocjena “riješit će se na najbolji način za djecu, koja ni na koji način neće biti oštećena”.

Roditelji su zahvalili svima koji su bili uz njih poslije tragedije.

Ministarstvo obrazovanja Srbije danas je priopćilo da je nakon provedenog izvanrednog inspekcijskog nadzora podnijelo prijedlog za razrješenje ravnateljice škole Snežane Knežević i formiranje privremenog tijela upravljanja OŠ “Vladislav Ribnikar”.