UHIĆENJE MARKA ĐURIĆ

Vučić: Razmatram mogućnost da na Kosovo pošaljem vojsku

28.03.2018 u 21:07

Bionic
Reading

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u intervjuu za televiziju Prva nije otklonio mogućnost da na Kosovo pošalje vojsku ako se incidenti poput hapšenja srpskog dužnosnika Marka Đurića nastave događati u budućnosti.

Odnosi između Srbije i Kosova, koje vlasti u Beogradu smatraju svojom južnom pokrajinom, su se pogoršali nakon što je Priština odbila dopustiti ulazak na svoj teritorij srpskim ministrima te je nešto poslije uz demonstraciju sile uhitila Bojana Đurić, šefa ureda srpske vlade za Kosovo koji se oglušio na njihovu zabranu.

Eskalaciju su neki mediji prikazali kako uvertiru u rat.

Odgovarajući na pitanje o mogućoj upotrebi sile na Kosovu Vučić je kazao da ne vidim što je tu sporno.

'Podrazumijeva se da to razmatram, ali nisam donio tu odluku. Da jesam, to je nešto što ne bilo moglo da se krije. A da li sam razmatrao? Naravno da jesam. Svaki put kada imate takvu neku situaciju morate i to da razmotrite. Ipak, izabrao sam mir i uvijek ću tako ako ne bude došlo do toga da nemamo druge', rekao je Vučić, prenosi B92.

Upad kosovske policije u Mitrovački dvor Izvor: Društvene mreže / Autor: RTS
  • +8
Predsjednik Vučić obratio se javnosti u vezi Kosova i Metohije i populacijske politike Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL