PODRUG HDZ-U UKRAO SHOW

'Vrijeme ove vlasti podsjeća me na doba Jovana Raškovića'

06.11.2015 u 12:36

Bionic
Reading

U završnom danu predizborne kampanje kandidati Domoljubne koalicije za desetu izbornu jedinicu ponovno su stali pred novinare, ali samo kako bi održali prigodne govore - novinarska pitanja, naime, ni ovaj put nisu bila dozvoljena. Prigodno su se zahvalili građanima i medijima i pozvali na birališta, ali show je ipak oteo Luka Podrug iz HČSP-a, deseti kandidat na ovoj listi

'Pozivam sve Hrvatice i Hrvate, građane Hrvatske, da 8. studenoga zapjevamo 'Oba su pala'. Ova 'karcinom koalicija' učinila je Hrvatskoj toliko zla, a osim nesposobnošću, odlikuje se i nedostatkom domoljublja. Ovo vrijeme podsjeća me na doba Jovana Raškovića', kazao je Podrug i nastavio: 'Naš je jedini grijeh to što volimo i ljubimo Hrvatsku kao devedesete, kada su nas također etiketirali. Pozivam da ih potučemo do nogu i da nikada više ne dobiju priliku uništavati hrvatsku budućnost', dodao je.

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja osvrnuo se na 'veličanstven skup u Zagrebačkoj areni' koji se, kaže, pokušalo zasjeniti niskim udarcima i naručenim anketama po kojima su dvije velike koalicije praktički izjednačene.

'Plaćene agencije i dalje nastavljaju s praksom da su uvijek na strani SDP-a, pitam se je li ta stranka platila njihove troškove i jesu li to prikazali? Tako su i 2013. predviđali da će se Hrvatska zacrvenjeti, a na predsjedničkim izborima davali su 18 posto prednosti Ivi Josipoviću. A znamo tko danas sjedi na Pantovčaku', kazao je Ževrnja.

Prvi HDZ-ovac na listi u desetoj jedinici Damir Krstičević smatra da je predizborna kampanja bila afirmativna i poziva buduću vladu da otvori prostor mladima te da 'ne vlada kako bi vladala nego služila domovini'.

Velik dio govora posvetio je hrvatskim braniteljima i potrebi za jakom i ponosnom Hrvatskom, a za kraj je priznao da se u kampanji pošteno naradio. Od pustog hodanja 'pukle su mu vezice na cipelama', a od dizanja ruke u zrak raspao mu se lanac na ručnom satu.