prava zima

Vrijeme će biti oblačno s kišom, ponegdje će padati snijeg

05.12.2023 u 07:45

Bionic
Reading

Umjereno i pretežno oblačno, posebice u drugom dijelu dana povremeno s kišom, na Jadranu lokalno i obilnijom uz grmljavinu, a navečer snijeg, prognoza je za utorak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U Gorskoj Hrvatskoj ponegdje susnježica i snijeg, a navečer i u noći na srijedu i u nizinama. Mjestimice je moguća oborina koja se smrzava na tlu.

Uglavnom suho uz sunčana razdoblja zadržat će se u najistočnijim krajevima.

Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će umjereno i jako jugo i južni vjetar popodne okretati na buru i sjeverozapadnjak, najprije na sjevernom dijelu.

  • +3
Snijeg u Karlovcu Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 1 i 6, na Jadranu od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva.

U srijedu će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz oborine. Na Jadranu mjestimice kiša, u prvom dijelu dana na jugu lokalno i obilna uz moguću grmljavinu, a u unutrašnjosti će padati i susnježica i snijeg, ponegdje uz stvaranje snježnog pokrivača, ponajprije u višim predjelima.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena, podno Velebita i jaka bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu još i jugo. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, na Jadranu između 5 i 10 °C. Najviša dnevna od 1 do 5 u unutrašnjsti te između 9 i 13 °C na Jadranu.