zlati đurđević jedan glas

Vrhovni sud: Nismo dali pozitivno mišljenje ni za jednog kandidata za predsjednika Vrhovnog suda

18.05.2021 u 14:19

Bionic
Reading

Nakon što je završio rok za predaju kandidatura za predsjednika Vrhovnog suda, održala se i opća sjednica Vrhovnog suda

Iz Vrhovnog suda su priopćili da se danas održala Opća sjednica Vrhovnoga suda Republike Hrvatske u povodu dostavljenih kandidatura za izbor predsjednika Vrhovnoga suda.

'Na sjednici su bila 33 od 35 sudaca. Na sjednici su razmotreni programi i životopisi kandidata. Potom se pristupilo tajnom glasanju o mišljenju za kandidate', priopćili su iz Vrhovnog suda.

'Opća sjednica nije dala pozitivno mišljenje niti za jednog kandidata. Kandidati dr. sc. Lana Petö Kujundžić, mag. iur. Snježana Rizvan, dr. sc. Šime Savić i mr. sc. Boris Vuković nisu dobili niti jedan glas. Kandidatkinja prof. dr. sc. Zlata Đurđević dobila je jedan glas', stoji u priopćenju.

Podsjetimo, sukladno Zakonu o sudovima, zainteresirani svoje kandidature predaju Državnom sudbenom vijeću. Zaprimljene prijave kandidata DSV dostavlja Uredu Predsjednika Republike Hrvatske koji o kandidatima traži mišljenje od Opće sjednice Vrhovnog suda Republike Hrvatske i nadležnog odbora Hrvatskog sabora. Ta dva mišljenja su neobvezujuća, a nakon što ih dobije predsjednik RH šalje prijedlog u Hrvatski sabor, koji onda bira predsjednika Vrhovnog suda.