KONAČNO JESEN

Stiže velika promjena vremena: Polarna zračna masa donosi temperature ponegdje i 10 stupnjeva ispod prosjeka!

11.09.2022 u 21:48

Bionic
Reading

Nakon što je tijekom vikenda olujno nevrijeme pogodila veći dio zemlje, stiže nam kratak period stabilizacije vremena, no već sredinom novog tjedna slijedi značajno zahlađenje

U svojoj posljednjoj prognozi prije vikenda, hrvatski DHMZ prognozirao je vrijeme do utorka. Meteorolog Tomislav Kožarić najavio je stabilnije i barem djelomice sunčano vrijeme na kopnu, ujutro uz mogućnost kratkotrajne magle, a u Slavoniji sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Za Jadran, pak, Kožarić također najavljuje stabilizaciju uz umjerenu buru i sjeverozapadnjak.

Meteorolog, pak, slovenske Agencije za okoliš, Blaž Šter, na Twitteru je najavio konačni dolazak prave jeseni potkraj tjedna.

'Krajem idućeg tjedna stiže nam velika količina polarne zračne mase. Konkretno zahlađenje i nakratko kraj vrućina. Prije dolaska polarne fronte bit će još toplo, a od četvrtka i olujno', napisao je Šter na Twitteru.

Uz svoju objavu priložio je i sinoptičku snimku, na kojoj se vidi da će na prostoru većeg dijela Slovenije, ali i Hrvatske, temperature ponegdje biti i 10 stupnjeva niže od uobičajenog prosjeka.

Na stranicama meteorološkog servisa Accuweather za kraj sljedećeg tjedna predviđaju se jutarnje temperature od oko 5 stupnjeva, a najviša dnevna oko 18.

Ovakve temperature na svojoj dugoročnoj sinoptičkoj karti prognozira i hrvatski DHMZ, a s njihove karte možemo zaključiti i da najave o snažnim padalinama vrijede i za našu regiju.

Nevrijeme u Zapruđu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač / CROPIX